Класическа пилешка яхния


Класическа пилешка яхния
Снимка: iStock

Днес ви представяме как стъпка по стъпка да си приготвите любимата традиционна за България пилешка яхния.

Необходими продукти за пилешка яхния:

5 бр картофи

олио

2 бутчета пилешко месо

2 глави лук

100 мл доматен сок

1 с.л. червен пипер

сол - на вкус

2 бр дафинов лист

магданоз

Вижте още: Бърза вечеря: Пълнени гъби с бекон

Начин на приготвяне:

В тенджера се загрява олио и се запържва нарязаното пилешко месо. Слагат се обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук.

Разбърква се за 3-4 минути и сипваме червения пипер. После се налива топла вода да покрие продуктите и оставяме да се готви на умерен огън.

Когато месото и зеленчуците са готови, се изважда месото и се обезкостява, ако е от бутчета и се накъсва на мръвки. Връщаме в тенжерата и прибавяме доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус.

Оставя се яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно. Готовата яхния поднасяме топла с нарязан магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама