Една рецепта за всички фенове на шоколада.
Необходими продукти:
100 грама брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
150 грама натурален шоколад
125 грама масло
200 грама тъмнокафява захар
1 ч. л. ванилия
2 големи яйца
100 грама орехи, счукани
150 грама шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява предварително на 180 градуса.
Подготвя се тава 20/20 см, като се намаслява и се покрива с хартия за печене.
В купа се смесват брашното, солта и бакпулверът.
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня и се оставят настрана да поизстинат.
В голяма купа се разбиват яйцата със захарта и ванилията, докато станат на пухкав крем. Към тях постепенно се добавя охладената шоколадова смес.
След това се прибавя и брашнената смес, като се бърка бавно с дървена лъжица. Накрая се добавят орехите и шоколадовият чипс.
Сместа се изсипва в подготвената тавичка, заглажда се и се пече около 25-30 минути.
Може да се провери с клечка - ако тестото не залепва по клечката, сладкишът е готов.
Изважда се от фурната и се оставя поне 1 час в тавата да изстине. Може да се наръси с пудра захар или смлени орехи.
Източник: hihonas.blogspot.com