Картофена салата с маслини


Картофена салата с маслини

Тази салата е много вкусна. Може да я използвате за предястие, за гарнитура и дори да я консумирате самостоятелно, като лек обяд или вечеря. Количеството на продуктите е ориентировъчно и всеки може да нагажда пропорциите според собствените предпочитания.

Необходими продукти:

около 1 кг картофи

12-15 зелени маслини с чушка (пиперка)

3 с.л. каперси (ако не харесвате вкуса им, заменете ги с кисели краставички нарязани на малки кубчета)

1 глава червен лук

няколко стръка магданоз (ако не обичате - заменете с копър, вкусът се променя, но също много отива на тази салата)

черен пипер и сол на вкус

4-5 с.л. зехтин (или олио)

оцет на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода. След като се сварят и изстинат, ги обелете и нарежете на кубчета. Сложете ги в купа.

Нарежете маслините на шайби и ги прибавете при картофите. Добавете и добре отцедените каперси. Ако не обичате каперси, може да използвате вместо тях, нарязани на малки кубчета, кисели краставички. Нарежете червения лук и магданоза и добавете и тях в купата. Подправете със сол, черен пипер на вкус, зехтин (или олио) и оцет. Разбъркайте, така че съставките и подправките добре да се смесят.

Хубаво е салатата да престои в хладилник известно време (поне 20-30 минути, а може и повече), за да се смесят ароматите.

Сервирайте в салатна купа или на индивидуални порции.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама