Карфиолен кейк


Карфиолен кейк

Една много лесна и бърза идея за лека вечеря - Карфиолен кейк. Много ароматен и вкусен.

Необходими продукти:

1 средно голяма глава карфиол

1 червена глава лук

1 скилидка чесън

4 с.л. зехтин

5 яйца

1 стрък пресен розмарин

пресен босилек

120 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. куркума

150 г микс настъргани сирена - Пармезан и кашкавал

сол и пипер

Начин на приготвяне:

Разделете карфиола на розички и го сварете в, подсолена вода. Отцедете и охладете розичките.

Загрейте фурната на 180 градуса.

В купа разбийте яйцата. Добавете нарязания на ситно босилек. Обелете лука и отрежете две-три кръгчета от едната му страна. Отделете ги настрана. Внимавайте, че червеният лук боядисва. Нарежете на ситно останалия лук и го задушете с малко зехтин, заедно с нарязан пресен розмарин в малка тенджерка до омекване. Охладете и го добавете при яйцата. Стиснете скилидката чесън.

Разбъркайте в брашното бакпулвера и го добавете при яйцата. Разбийте с миксер сместа. Сложете подправките - куркума, черен пипер, сол и накрая настърганите сирена и зехтина. Добавете охладените, сварени розички карфиол. Разбъркайте с лъжица внимателно, за да не разкъсате розичките. Покрийте форма със свалящ се ринг с хартия за печене. Излейте сместа. отгоре подредете кръгчетата червен лук, които бяхте отделили. Притиснете ги леко в сместа.

Печете карфиоления кейк около 40 минути до готовност. Кейкът стяга и прави златиста коричка. Оставете го леко да почине, преди да го поднесете със свежа салата.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама