Рецептата е много лесна. Следвайте я стъпка по стъпка и краставичките ще станат уникални.
Необходими продукти:
корнишони - 2.5 кг
лук - 2 глави
захар - 150 г
оцет - 250 мл
Пакетче Пикант фикс
вода - 2.5 л
консервант - по магазините се продават на различни марки
сол - 70 г
копър
черен пипер - на зърна
бахар
синап
Начин на приготвяне:
Почистете хубаво краставичките.
Направете си саламура от водата, като на 1 литър вода се слага 70 г сол.
Вижте още: Уникално вкусна бърза туршия
Готовата саламура изсипете при краставичките и оставете да престоят 12-24 часа на хладно място.
Като мине времето, ги измийте много хубаво и ги подсушете (не трябва да са мокри).
Подредете ги в буркани, като помежду им поставяте от лука, който е обелен и нарязан, накъсания на едри стръкове копър и зърната пипер, по 2 зърна бахар и малко синапени семена.
Пакетчето Пикант фикс смесваме с водата, оцета и захарта.
Получава се марината, която слагаме на огъня и оставяме да ври за 3 - 5 минути.
Когато сместа заври, добавете оцета и захарта.
С готовата марината заливате корнишоните, разклащате много добре бурканите и при необходимост доливате от марината.
Затворете много добре бурканите с кисели краставички и съхранявайте на тъмно място.