Как да си приготвите вкусни и хрупкави кисели краставички


Как да си приготвите вкусни и хрупкави кисели краставички
Снимка: iStock

Рецептата е много лесна. Следвайте я стъпка по стъпка и краставичките ще станат уникални.

Необходими продукти:

корнишони - 2.5 кг

лук - 2 глави

захар - 150 г

оцет - 250 мл

Пакетче Пикант фикс

вода - 2.5 л

консервант - по магазините се продават на различни марки

сол - 70 г

копър

черен пипер - на зърна

бахар

синап

Начин на приготвяне:

Почистете хубаво краставичките.

Направете си саламура от водата, като на 1 литър вода се слага 70 г сол.

Вижте още: Уникално вкусна бърза туршия

Готовата саламура изсипете при краставичките и оставете да престоят 12-24 часа на хладно място.

Като мине времето, ги измийте много хубаво и ги подсушете (не трябва да са мокри).

Подредете ги в буркани, като помежду им поставяте от лука, който е обелен и нарязан, накъсания на едри стръкове копър и зърната пипер, по 2 зърна бахар и малко синапени семена.

Пакетчето Пикант фикс смесваме с водата, оцета и захарта.

Получава се марината, която слагаме на огъня и оставяме да ври за 3 - 5 минути.

Когато сместа заври, добавете оцета и захарта.

С готовата марината заливате корнишоните, разклащате много добре бурканите и при необходимост доливате от марината.

Затворете много добре бурканите с кисели краставички и съхранявайте на тъмно място.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама