На много хора това им се струва супер сложна задача, но истината е друга!
Ето как лесно да си приготвите перфектни поширани яйца:
Необходими продукти:
яйца (брой по желание)
2 супени лъжици оцет
2 щипки червен пипер
2 щипки хималайска сол
Начин на приготвяне:
Важно е към водата, в която ще поширате да добавите оцет, иначе няма да се получи желания ефект.
Смята се, че той ще намали вероятността от разпадането на белтъка.
Първо счупете яйцето в купичка, а не директно в тенджерата. След като го сложите в купичката, много внимателно го плъзнете във водата.
Вижте още: Най-вкусната паста "Болонезе"
Направете водно торнадо в тенджерата.
С помощта на лъжица завъртете водата и бавно пуснете яйцето вътре.
Когато го извадите, сложете го за малко върху кухненска хартия, за да попие водата.
След това сервирайте с малко червен пипер отгоре или нещо друго по желание.
Да ви е сладко!