Какво по-хубаво от прясно сиренце, което сте си приготвили сами?
За целта ще са ви нужни:
Краве прясно мляко 5 литра (може да се добави овче и козе мляко)
4-5 капки сирена мая на литър мляко
КАК ПО СВЕТА СЕРВИРАТ ШКЕМБЕ ЧОРБА
Начин на приготвяне:
Прясното мляко се слага в тенджера на котлона. Загрява се като се пробва с кутрето температурата да не е горещо. Сваля се от огъня. Добавят се между 4-5 капки сирена мая на литър мляко (чете се етикета на шишенцето задължително). Разбърква се, оставя се няколко минути и след това се изсипва в марля и се остава 24 часа да се отцеди.
След това се приготвя солена саламура и се слага в хладилника.
Съветваме ви да си вземете хубаво домашно мляко.