Котидж сиренето е много вкусно, но освен това има и редица ползи за здравето.
Съдържа витамин В12
Не е трудно човек да си набави витамин В12. Някои млечни продукти помагат да си осигурите добро количество от него. Вегетарианците често страдат от липса на витамина, затова сиренето котидж е един добър вариант за тях. Витамин В12 спомага за работата на мозъка, правилното функциониране на нервните и кръвни клетки и много други.
Подпомага пречистването на тялото и осигурява енергия
Фосфорът не само участва в изграждането на здрави кости. Той също така помага на тялото ни да поддържа здравословни нива на киселинност в организма. Според изследване, проведено в Университета на Мериленд, фосфорът е вторият най-разпространен минерал в тялото, изключително важен, защото помага на изчистването на тялото от отпадъци.
Фосфорът влияе върху начина, по който тялото се справя с енергията и минимизира болката в мускулите след натоварване. Той помага за абсорбцията на витамини от група В, които са ключови за производството на енергия. Без фосфор ще се чувстваме слаби и апатични, което води до синдром на хроничната умора.
Насърчава загубата на тегло
Съдържанието на протеини в котидж сиренето го прави добра закуска и подходяща храна за спортисти. По този начин може да намалите консумацията на вредни храни, защото протеините дават чувство за ситост. Те участват в изграждането на мускулите, което помага за изгарянето на калории. Освен това продуктът е нискокалоричен. В комбинация с тренировка и диета, включваща храни с високо съдържание на протеини, може да увеличите мускулната си маса.
Казеинът представлява 80% от съдържанието на протеини в котидж сиренето и се усвоява бавно. Той е също толкова ефективен, колкото суроватъчния протеин, за изграждане на мускулна маса. Казеинът насърчава продължителната абсорбция на аминокиселини, което е свързано с повишен капацитет на изграждане на мускули. Консумирането на котидж сирене или извара преди сън води до продължително освобождаване на аминокиселини в кръвта и мускулите през нощта, което намалява разграждането на мускулна маса.