Яйцата са много полезни. Разбира се, както всичко други, с тях не трябва да се прекалява. Но 2-3 в седмицата може да си позволявате да си ги хапвате. Освен на очи и на омлет, може да си направите и поширано яйце. А как точно, ще ви обясним в следващите редове:
В по-дълбок съд се слага вода с малко оцет. Когато заври водата, котлонът се намаля. Яйцето се чуква първо в чаша, слага се сол и чер пипер. Следва важната част.
Вземате един черпак и с него гребвате от врящата вода. Пълните до половината, не повече. В него изсипвате яйцето и потапяте във водата с черпака. Усилвате котлона, но не много, да ври умерено.
С една лъжица си помагате и забулвате яйцето, като леко го въртите в черпака. Като се забули, го оставяте да ври. Варете около 4 минути.