Може би няма човек на тази планета, който да не обича палачинки. Понякога, обаче, те просто не ни се получават. Но къде грешим?
Ето как да приготвите перфектните палачинки:
1. Първата стъпка е да разбиете много добре яйцата и към тях да прибавите млякото.
2. Следва втора стъпка, която е много важна: Брашното, солта и содата се прибавят внимателно към разбърканата смес, така че да не се пресече и да стане на буци при разбъркването. За тази цел трябва да се досипва бавно и да се разбърква равномерно.
УНИКАЛНО ВКУСНИ КЕТО ПАЛАЧИНКИ
3. Когато готвите палачинките, трябва да внимавате с котлона. Никога не го поставяйте на последната степен, защото може да прегорите палачинките! Тиганът се намазва предварително с масло и когато палачинката е готова от едната страна, тя сама се отлепя от тигана, което означава, че е готова за обръщане.
4. След като палачинката е готова, се маха от тигана и трябва да се сложи плънка. Пълнежът може да е със сладко, мед или сирене, кашкавал в зависимост от предпочитанията ви.