Как да консервирате правилно сладко, за да НЕ мухлясва


Как да консервирате правилно сладко, за да НЕ мухлясва
Снимка: Istock

Любим спомен от детството на много хора е, намазаната с масло и домашно сладко филийка за закуска. Ммм, вкусотия! Как обаче да приготвяме сладкото, така че да издържи цяла зима без да плесеняса или мухляса също като на нашите баби?

Как да консервираме сладкото правилно?

Подсушавайте добре бурканите и капачките

Първото нещо, което трябва да направите пред още да започнете с варенето на сладкото, е да измиете и да подсушите бурканите и капачките им много добре, защото влагата създава идеална среда за развитие на гъби, а ние искаме да избегнем точно това.

Стягайте капачките на бурканите много добре

Недобре затворената капачка пропуска кислород, от който сладкото се окислява и се създава, благоприятна за развитието на гъби среда. Уверете се, че преди да сложите бурканчетата със сладко да се стерилизират, сте затегнали капачките им много добре.

Сладко

Слагайте достатъчно количество захар

Винаги спазвайте пропорцията 100 грама захар на 100 грама плод. Захарта е консервант, който ще запази готовия продукт годен за по-дълго време.

Стерилизирайте бурканите

Стерилизирането на бурканите се прави, за да се убият бактериите, които могат да причинят разваляне на зимнината. То също така няма да позволи на въздуха или влагата да се докоснат до сладкото и ви гарантира дългия му срок на годност.

Вижте още: 4 съвета как да направите храната от консерва по-вкусна

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама