Качамакът е една от любимите храни на нашите баби и дядовци, но с тази рецепта ви гарантираме, че ще бъде предпочита храна и във вашето седмично меню.
Необходими продукти за качамак:
500 г царевично брашно
1.5 л вода
сол
300 г сирене
125 г масло
шарена сол
Вижте още: От тефтера на баба: Пастет от дробчета
Начин на приготвяне:
Сложете 1 л от водата да заври заедно със солта.
В купа смесете царевичното брашно с останалата вода. Хубаво разбъркайте и добавете към врящата вода.
Бъркайте с дървена лъжица, докато се сгъсти и започне да балбука.
В чинии натрошете сирене. Сипете от качамака, пак сирене и качамак. В средата поставете бучка масло и поръсете с шарена сол.