Жестоко тирамису в чаша


Жестоко тирамису в чаша
Снимка: Istock

Необходими продукти:

90 г бишкоти

250 г маскарпоне

2 яйца

100 мл еспресо

3 с.л. захар

какао - за поръсване

Вижте още: Всички са влюбени в този мармалад със сини сливи

Начин на приготвяне:

Пригответе еспресото, подсладете го и го оставете да се охлади. Отделете белтъците от жълтъците. В купа разбийте белтъците на сняг. Към жълтъците добавете захарта и разбийте до хомогенна смес.

Към жълтъците добавете маскарпонето и отново разбийте с миксер, за да се смесят хубаво продуктите.

Добавете и белтъчната смес и отново разбърквайте добре с шпатула. Започнете подреждането, като потапяте бишкотите само от едната страна. Подредете ред бишкоти, ред крем и така редувате до завършване с крем.

Оставете тирамисуто в хладилника за едно денонощие. Преди сервиране поръсете с натурално какао.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама