Необходими продукти:
90 г бишкоти
250 г маскарпоне
2 яйца
100 мл еспресо
3 с.л. захар
какао - за поръсване
Вижте още: Всички са влюбени в този мармалад със сини сливи
Начин на приготвяне:
Пригответе еспресото, подсладете го и го оставете да се охлади. Отделете белтъците от жълтъците. В купа разбийте белтъците на сняг. Към жълтъците добавете захарта и разбийте до хомогенна смес.
Към жълтъците добавете маскарпонето и отново разбийте с миксер, за да се смесят хубаво продуктите.
Добавете и белтъчната смес и отново разбърквайте добре с шпатула. Започнете подреждането, като потапяте бишкотите само от едната страна. Подредете ред бишкоти, ред крем и така редувате до завършване с крем.
Оставете тирамисуто в хладилника за едно денонощие. Преди сервиране поръсете с натурално какао.