Тази рецепта е перфектното мезе за студена бира през лятото.
Необходими продукти за лучените кръгчета:
3 глави лук
200 г сирене Моцарела
150 г (1 чаша) универсално брашно
4 малки или средни яйца
200 г (1+1/2 чаши) галета
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица сладък червен пипер
черен пипер
растително масло за пържене
Начин на приготвяне:
На лучените кръгчета
Нарежете сиренето Моцарела на големи филийки с дебелина около 1 см, след което ги нарежете на тънки ленти с дебелина около 3 мм.
Поставете лентите моцарела върху кухненска хартия и натиснете, за да поеме излишната вода. Заделете.
Обелете и нарежете лука на филийки - с дебелина 1 см. Разделете ринговете.
Застелете тава с хартия за печене и поставете по-малко кръгче лук в центъра на по-голямо. Повторете с всички кръгчета. Запълнете празнината между ринговете с лентите моцарела. Замразете за поне един час (можете да ги съхранявате във фризер седмици).
На панировката
В три отделни средно големи купи се слагат: брашното, яйцата и галетата.
Разбийте яйцата.
Смесете галетата със сол, черен пипер и червен пипер.
Потопете всяко замразено кръгче първо в брашното, след това в яйцата, после оваляйте в галетата, след това отново в яйцата и за последен път в галетата.
Поставете всички панирани кръгчета върху тава, покрита с хартия за печене и ги поставете във фризера, докато загреете олиото (можете да ги съхранявате във фризер в продължение на седмици).
Напълнете голяма тенджера с растително масло и загрейте на среден огън, докато достигне 175° C.
Запържете замразените пръстени до златисто кафяво за около 4 минути (минутите зависят от топлината). Внимавайте да не ги препържите, защото моцарелата може да изтече напълно. Отцедете пръстените върху хартиена кърпа и сервирайте веднага с доматен сос.