Жестоко мезе: Хрупкав паниран карфиол с бира


Жестоко мезе: Хрупкав паниран карфиол с бира
Снимка: iStock

Карфиолът освен много здравословен, ще се превърне във ваше любимо мезе с тази рецепта за пане с бира.

Необходими продукти за паниран карфиол с бира:

1 средна глава карфиол

1 ч.ч. бира

2 яйца

брашно

2 скилидки чесън

черен пипер

сол

Вижте още: Това мезе е хит в мрежата: Пържени лучени кръгчета

Начин на приготвяне:

Карфиолът се измива и накъсва на розички. Залива се с вряла вода за минута.

Всички продуктите за панировката се пасират с пасатор.

Розичките се посоляват. Всяка се потапя в панировката и се пържи в дълбок съд с олио.

Готовият паниран карфиол се отцеждат върху салфетка или кухненска хартия от излишната мазнина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама