Необходими продукти:
2 патладжана
500 г домати
500 г червени и зелени чушки
4 скилидки чесън
1 глава лук
3 с.л. зехтин
1 ч.л. оцет
сол
черен пипер
Вижте още: Супер полезен и вкусен пилешки пастет
Начин на приготвяне:
Почистете зеленчуците.
Запалете скарата или фурната. Сложете чушките и патладжаните да се изпекат от двете страни. Чушките след опичането ги задушете в плик. Обелете патладжаните и чушките.
Настържете на ренде лука и го изцедете, настържете и чесъна.
Минете патладжаните, чушките и доматите през машинка за мелене или ги пасирайте с пасатор.
Смесете зеленчуците в купа със зехтин, малко оцет, сол и черен пипер на вкус.