Жестоки пълнени патладжани с ориз


Жестоки пълнени патладжани с ориз
Снимка: iStock

Предлагаме ви една сезонна рецепта с патладжани, която е идеална за лятото.

Необходими продукти на патладжаните с ориз:

1 кг патладжани

150 г ориз

150 мл растително масло

150 г кромид лук

100 г моркови

100 г целина

300 г домати

1/2 връзка магданоз

черен пипер и сол на вкус

Вижте още: Мариновани патладжани в буркан

Начин на приготвяне:

Подбират се еднакви по големина патладжани, измиват се и се издълбават. Посоляват се и се оставят да престоят 10-15 минути. Отцеждат се от горчивия сок и се полуизпържват в част от мазнината. В същата мазнина се задушават до омекване лукът, морковите и целината, нарязани на дребно, и издълбаната вътрешност на патладжаните.

Прибавя се оризът и се задушава няколко минути. Прибавят се част от доматите, нарязани на дребни кубчета, и се налива малко гореща вода. Когато оризът набъбне, сместа се посолява и се подправя с черен пипер и дребно нарязания магданоз.

С готовата плънка се напълват полуизпържените патладжани. Нареждат се в тава, дъното, на която е покрито с останалите домати, нарязан на кубчета, заливат се с останалото растително масло и и се пекат, докато останат на мазнина.

Вижте още: Патладжани, запечени с моцарела и пармезан

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама