Пилешките дробчета са много вкусна, а и много полезна храна, особено за хора с нисък хемоглобим, а тази сръбска рецепта за приготвянето им ще ви стане любима.
Необходими продукти за пилешки дробчета:
500 г пилешки дробчета
брашно - за овалване
олио - за пържене
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
лимонов сок - за поливане
Вижте още: Перфектният сос за бургери
Начин на приготвяне:
Почистваме пилешките дробчета. Измиваме ги в няколко води и изкисваме. Всяко дробче овалваме в брашно, смесено със сол.
Оставяме да постоят така. В тиган загряваме олио. Повторно овалваме и изтупваме в брашно, пържим в маслена баня.
Сервираме ги поръсени с млян черен пипер и лимонов сок.