Жестоки картофени хапки с кашкавал на фурна


Жестоки картофени хапки с кашкавал на фурна
Снимка: iStock

Ако искате да си хапнете хрупкави картофени хапки, които се разтапят в устата и не са пържени, тази рецепта е за вас.

Необходими продукти за картофените хапки:

450 г картофи, сварени с кората и охладени

2 стръка зелен лук, нарязан на дребно

1/2 чаена лъжичка (2 г) чесън на прах

1/4 ч. л. люспи чили

сол и прясно смлян черен пипер

2/3 чаша (70 г) кашкавал, нарязан на 1 см кубчета

1 яйце, разбито

брашно

За овалване:

1 чаша (60 г) галета

1/2 ч. л. (2 г) пушен червен пипер

1 супена лъжица (15 г) масло

Вижте още: Какво се случва с тялото ви, когато ядете картофи

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса.

В голяма купа намачкайте картофите с помощта на преса за картофи или настържете с малките отвори на рендето. Добавете зелен лук, чесън на прах, люспи чили, сол и черен пипер. Разбъркайте, за да се комбинират.

В друга купа смесете галетата с пушен червен пипер и олио, докато маслото се абсорбира.

Поръсете ръцете си с брашно, вземете около една лъжица от картофената смес, заравнете и добавете кубче кашкавал в центъра. Завийте и оформете на топка. Оваляйте в брашно, потопете в яйце и след това оваляйте в галетата, като при необходимост притиснете, за да залепне добре. Повторете с останалата картофена смес.

Поставете топките в тава, покрита с хартия за печене.

Печете 15-18 минути, докато станат златисти и хрупкави. Не препичайте или кашкавалът ще започне да изтича.

Охладете за няколко минути преди сервиране.

Вижте още: С по-малко калории: Печен хрупкав картофен чипс

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама