Жестока рецепта за маринован патладжан на скара


Жестока рецепта за маринован патладжан на скара
Снимка: iStock

Маринованият патладжан е супер вкусно мезе. Той може да се консумира след 10-ия час, но най-хубав става на втория и третия ден.

Необходими продукти за маринован патладжан:

3 бр. патладжани

олио - за пържене

5 с.л. оцет

сол - на вкус

4 скилидки чесън

магданоз

копър

Вижте още: Лодки от тиквички, пълнени с ориз и кайма

Начин на приготвяне:

Нарязаният на резени патладжан се пържи от двете страни. Изважда се върху домакинска хартия да попие излишната мазнина.

Оцетът, солта и нарязаните чесън, копър и магданоз се смесват.

Пърженият патладжан се полива с маринатата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама