Ловджийските стекове обикновено се сервират с картофено пюре, но ако искате да опитате нещо различно, тази рецепта е идеална за вас.
Необходими продукти за ловджийски стекове:
800 грама телешки пържоли
1 глава лук
1 супена лъжица горчица
1 супена лъжица брашно
1 чаша червено вино
1 кафена чаша доматен сос
Вижте още: Евтин и вкусен обяд за цялото семейство: Мусака със зелен фасул
Начин на приготвяне:
Покрийте месото и го начукайте. Овкусява се със сол и черен пипер, наръсва се с горчица и се запържва в малко олио.
Извадете месото от тигана, налейте още малко олио и запържете ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавете брашното и бързо разбъркайте. След това се налива вода, червено вино и доматен сос.
Разбъркайте и върнете месото. Вари се докато омекне. Ако е необходимо, долейте още малко вода.