Изпитът за всяка домакиня в кухнята е приготвянето на класическа мусака. Днес ви представяме една малко по-нетрадиционна рецепта, която е перфектна за зимните дни, защото в нея се използва кисело зеле. Така приготвена мусаката ще бъде еднакво вкусна, поднесена и топла, и студена.
Необходими продукти за мусака с кисело зеле:
1 глава зеле
500 г кайма смес
1 глава лук
200 г сладка царевица
200 г ориз
200 мл заквасена сметана
Вижте още: Не сте яли по-вкусни постни сарми с орехи
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето и го запържете в олиото, добавете подправки на вкус. Нарежете лука и го запържете, след това добавете каймата. Когато ги запържите, прибавете царевицата и ориза.
В гювеч се нарежда зелето, след това каймата, залива се със заквасената сметана и отгоре се нарежда останалото зеле.