Жесток трик за крехки свински ребра


Жесток трик за крехки свински ребра
Снимка: Istock

При приготвянето на свински ребра най-големият проблем е, че те често излизат сухи и жилави. Как да го избегнем? Много просто с помощта на метода "3-2-1", който се отнася до три партиди печене. За допълнително "оборудване" ви трябва алуминиево фолио, но и търпение.

Вижте още: Кулинарно изкушение: Пилешката яхния от нашето детство

Методът "3-2-1" означава, че ребрата се пекат 3 часа по обичайния начин, след това 2 часа в алуминиево фолио и още 1 час извадени от фолиото. Основната част е термичната обработка в алуминиево фолио, което допълнително омекотява месото и го прави по-сочно.

В ребърцата първо трябва да натриете подправките, след което да ги сложите във фурната, така че костите да са отдолу.

Пече се 3 часа на 110 градуса. След това ги завийте с алуминиево фолио, като внимавате да стегнете добре краищата. Върнете ги отново във фурната, така че този път костите да са отгоре. След 2 часа махнете фолиото и ги оставете във фурната за още час, с костите надолу.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама