При приготвянето на свински ребра най-големият проблем е, че те често излизат сухи и жилави. Как да го избегнем? Много просто с помощта на метода "3-2-1", който се отнася до три партиди печене. За допълнително "оборудване" ви трябва алуминиево фолио, но и търпение.
Вижте още: Кулинарно изкушение: Пилешката яхния от нашето детство
Методът "3-2-1" означава, че ребрата се пекат 3 часа по обичайния начин, след това 2 часа в алуминиево фолио и още 1 час извадени от фолиото. Основната част е термичната обработка в алуминиево фолио, което допълнително омекотява месото и го прави по-сочно.
В ребърцата първо трябва да натриете подправките, след което да ги сложите във фурната, така че костите да са отдолу.
Пече се 3 часа на 110 градуса. След това ги завийте с алуминиево фолио, като внимавате да стегнете добре краищата. Върнете ги отново във фурната, така че този път костите да са отгоре. След 2 часа махнете фолиото и ги оставете във фурната за още час, с костите надолу.