Този здравословен десерт се приготвя бързо и лесно. Крушите подобряват храносмилането, богати са на антиоксиданти, а екстрактът от ванилия придава на този деликатес отличен и наситен вкус.
Необходими продукти за круши пълнения с ванилия:
За крушите:
4 круши
1 супена лъжица кокосово масло, разтопено
1/2 чаена лъжичка ванилия
За плънката:
140 г кашу, накиснато във вода за 1 час или повече
20 мл (1/2 чаша) ядково мляко или вода
2 супени лъжици агаве или друг течен подсладител
1/2 чаена лъжичка ванилия
За топинга:
ситно смлени ядки
Вижте още: Класически френски ябълков пай
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Измийте добре крушите и ги нарежете на две вертикални половини. Отстранете семките и направете малка дупка във всяка половина. Сложете крушите в тавата за печене.
В малка купа добавете кокосовото масло и ванилията. Разбъркайте и с четка или на ръка добавете тази смес към крушите. Пекат се 20-30 минути, тоест готови са, когато омекнат и получат красиви карамелизирани краища.
Междувременно се приготвя плънката. Измийте кашуто със студена, чиста вода и ги добавете в блендер заедно с останалите съставки за плънката. Пасирайте до получаване на кремообразна смес. Тази смес се оставя в хладилник, докато крушите се пекат.
Оставете изпечените круши да се охладят леко, преди да добавите ваниловия пълнеж.
Отгоре сложете заливката - и готово. Можете да ги съхранявате в затворен съд на стайна температура за два дни или в хладилник за 3-4 дни.