Жесток есенен десерт: Пълнени круши с ванилия


Жесток есенен десерт: Пълнени круши с ванилия
Снимка: Istock

Този здравословен десерт се приготвя бързо и лесно. Крушите подобряват храносмилането, богати са на антиоксиданти, а екстрактът от ванилия придава на този деликатес отличен и наситен вкус.

Необходими продукти за круши пълнения с ванилия:

За крушите:

4 круши

1 супена лъжица кокосово масло, разтопено

1/2 чаена лъжичка ванилия

За плънката:

140 г кашу, накиснато във вода за 1 час или повече

20 мл (1/2 чаша) ядково мляко или вода

2 супени лъжици агаве или друг течен подсладител

1/2 чаена лъжичка ванилия

За топинга:

ситно смлени ядки

Вижте още: Класически френски ябълков пай

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Измийте добре крушите и ги нарежете на две вертикални половини. Отстранете семките и направете малка дупка във всяка половина. Сложете крушите в тавата за печене.

В малка купа добавете кокосовото масло и ванилията. Разбъркайте и с четка или на ръка добавете тази смес към крушите. Пекат се 20-30 минути, тоест готови са, когато омекнат и получат красиви карамелизирани краища.

Междувременно се приготвя плънката. Измийте кашуто със студена, чиста вода и ги добавете в блендер заедно с останалите съставки за плънката. Пасирайте до получаване на кремообразна смес. Тази смес се оставя в хладилник, докато крушите се пекат.

Оставете изпечените круши да се охладят леко, преди да добавите ваниловия пълнеж.

Отгоре сложете заливката - и готово. Можете да ги съхранявате в затворен съд на стайна температура за два дни или в хладилник за 3-4 дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама