Яйца в доматен сос


Яйца в доматен сос

Една много вкусна и изключително лесна рецепта от Близкия Изток за яйца в доматен сос, по известна като Шакшука. Различното от нашия миш маш е наличието на кимион и чесън като подправки, както и обилното количество доматен сос.

Необходими продукти:

600 мл доматен сос

1 глава лук

3 скилидки чесън

50 мл зехтин

3 червени, печени чушки

6 яйца

1/2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. кимион

черен пипер

сол

връзка пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Сотирайте ситно нарязан лук и чесън в малко зехтин и водичка. Добавете нарязани на ленти печени, червени чушки и запържете за кратко. След малко добавете доматения сос. Оставете го да поври за 10 минути, докато се сгъсти. Поръсете с кимион, сол и черен пипер. Направете няколко кладенчета и чукнете яйцата на различни места. Поръсете с малко червен пипер и сол и гответе ястието под капак още няколко минути, докато яйцата стегнат. Поръсете ястието с пресен магданоз. По желание можете да добавите и малко сирене.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама