Една много вкусна и изключително лесна рецепта от Близкия Изток за яйца в доматен сос, по известна като Шакшука. Различното от нашия миш маш е наличието на кимион и чесън като подправки, както и обилното количество доматен сос.
Необходими продукти:
600 мл доматен сос
1 глава лук
3 скилидки чесън
50 мл зехтин
3 червени, печени чушки
6 яйца
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
черен пипер
сол
връзка пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Сотирайте ситно нарязан лук и чесън в малко зехтин и водичка. Добавете нарязани на ленти печени, червени чушки и запържете за кратко. След малко добавете доматения сос. Оставете го да поври за 10 минути, докато се сгъсти. Поръсете с кимион, сол и черен пипер. Направете няколко кладенчета и чукнете яйцата на различни места. Поръсете с малко червен пипер и сол и гответе ястието под капак още няколко минути, докато яйцата стегнат. Поръсете ястието с пресен магданоз. По желание можете да добавите и малко сирене.
Източник: vkusnoteka.bg