Студеното време е тук, а заедно с него и по-дългите и уютни вечери вкъщи. Краят на есента и началото на зимата е едно магично време, в което имаме възможността да разгърнем хобитата си и да обърнем повече внимание на приятелите и семейството си, а какво по-хубаво от това да зарадваме любимите си хора с домашни бисквитки. Ако имате ябълки в излишък и се чудите какво да ги правите, направете сладки! Рецептата се приготвя изключително бързо, а пухкави сладки, които ще получите, можете да си хапвате по всяко време.
Вижте още: Много вкусни зимни карамелени бисквитки
Рецепта за ябълкови бисквити
Необходими продукти:
- 400 г ябълки
- 3 по-големи или 4 по-малки яйца
- 50 гр. масло
- 100 гр. захар
- 150 гр. брашно
- 1 1/2 ч.л бакпулвер
- 1 ч.л канела
Начин на приготвяне:
Започнете, като обелите ябълките и ги нарежете на малки кубчета, за да са готови. В голяма купа смесете яйцата, маслото, което трябва да е разтопено, захарта. Към тях добавете брашното, бакпулвера и канелата и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Ябълките прибавете последни и отново разбъркайте.
Загрейте фурната на 180 градуса на горен и долен реотан. В голяма тава с хартия за печене оформете кръгчета от сместа, като размерът зависи от личните ви предпочитания. Печете около 30 минути или до получаване златист цвят.