Предлагаме ви една уникално вкусна рецепта, която е идеална за есенните месеци.
Необходими продукти за ябълковия сладкиш:
3 яйца
150 г захар (6 супени лъжици)
1 чаена лъжичка ванилова есенция
100 г масло (7 супени лъжици)
100 г натурално кисело мляко (4,5 супени лъжици)
240 г брашно (1.5 чаши + 1 лъжица)
10 г сода бикарбонат (2 чаени лъжички)
4 ябълки + 1 лъжица лимонов сок
Вижте още: Имате ли ябълки и овесени ядки? Направете този сладкиш
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете захар, ванилова есенция и сол. Разбъркайте добре съставките. След това прибавете разтопеното масло и натуралното кисело мляко.
Смесете брашното със сода бикарбонат и пресейте в купа. Разбъркайте тестото до еднообразност, като се уверите, че няма останали бучки.
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Залейте ги с лимонов сок и разбъркайте старателно.
Добавете ябълките към тестото и разбъркайте.
Вземете тава за печене с размери 27х18 см и я намажете с масло. Изсипете тестото и го разпределете равномерно. Добавете останалите ябълки отгоре.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна до 180С за 40 минути.
Извадете сладкиша от фурната да се охлади и сервирайте по желание със сладолед.