Ябълков сладкиш, който се топи в устата


Ябълков сладкиш, който се топи в устата
Снимка: iStock

Предлагаме ви една уникално вкусна рецепта, която е идеална за есенните месеци.

Необходими продукти за ябълковия сладкиш:

3 яйца

150 г захар (6 супени лъжици)

1 чаена лъжичка ванилова есенция

100 г масло (7 супени лъжици)

100 г натурално кисело мляко (4,5 супени лъжици)

240 г брашно (1.5 чаши + 1 лъжица)

10 г сода бикарбонат (2 чаени лъжички)

4 ябълки + 1 лъжица лимонов сок

Вижте още: Имате ли ябълки и овесени ядки? Направете този сладкиш

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете захар, ванилова есенция и сол. Разбъркайте добре съставките. След това прибавете разтопеното масло и натуралното кисело мляко.

Смесете брашното със сода бикарбонат и пресейте в купа. Разбъркайте тестото до еднообразност, като се уверите, че няма останали бучки.

Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Залейте ги с лимонов сок и разбъркайте старателно.

Добавете ябълките към тестото и разбъркайте.

Вземете тава за печене с размери 27х18 см и я намажете с масло. Изсипете тестото и го разпределете равномерно. Добавете останалите ябълки отгоре.

Печете сладкиша в предварително загрята фурна до 180С за 40 минути.

Извадете сладкиша от фурната да се охлади и сервирайте по желание със сладолед.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама