Ябълков щрудел с овесени ядки и стафиди


Ябълков щрудел с овесени ядки и стафиди

Тази рецепта за ябълков щрудел се различава от традиционните рецепти по това, че тук няма кори за баница или хрупкаво тесто. Тази интерпретация е доста по-олекотена откъм калории, тъй като съдържа съвсем малко брашно, а за текстурата на щрудела използва основно овесени ядки и сушени плодове.

Необходими продукти:

2-3 малки сладки ябълки

3 яйца

шепа ядки по избор 

1 ч.ч. овесени ядки

2-3 шепи стафиди

1/2 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

2 сл. смляно ленено семе

1/3 ч.ч. пълнозърнесто брашно

1/3 ч.ч. мед

1/3 или 50 гр кафява захар (може да я пропуснете и да увеличите малко количеството на меда)

Начин на приготвяне:

Отстранете семената от ябълките и ги нарежете на дребни кубчета.

Разбъркайте содата в киселото мляко.

Разбъркайте всички продукти заедно много добре и ги изсипете в застлана с хартия за печене тавичка.

Печете щрудела в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 30-40 минути (в зависимост от силата на фурната) или докато забита в центъра на щрудела клечка за зъби излиза чиста.

Охладете напълно щрудела преди да го нарежете.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама