Ябълки печени във вино


Ябълки печени във вино

Утре, 14-ти февруари, отбелязваме два празника - Трифон Зарезан и Свети Валентин. Предлагаме ви да ги комбинирате чрез този вкусен десерт - вино и сладко изкушение за любимия.

Необходими продукти за 6 порции:

3 зелени големи ябълки

6 сливи

400 мл бяло вино мускат

1 ванилия

1 пръчка канела

50 гр кафява захар

2 с. л. филирани бадеми

за сервиране

100 мл изцедено кисело мляко или маскарпоне

украсете със стръкче мента

Начин на приготвяне:

Разполовете ябълките, без да ги белите, издълбайте семките с лъжица. Наредете ги в тава, налейте виното. Разполовете сливите, почистете от костилките и сложете и тях в тавата. Добавете ванилията и канелата. Поръсете отгоре с кафявата захар. Печете в предварително загрята на 200 С фурна за 30 мин.

Преди да са напълно готови, ги поръсете с филираните бадеми и печете още 5 мин.

Смесете киселото мляко с малко сок от печенето. Сервирайте с ябълките.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама