Утре, 14-ти февруари, отбелязваме два празника - Трифон Зарезан и Свети Валентин. Предлагаме ви да ги комбинирате чрез този вкусен десерт - вино и сладко изкушение за любимия.
Необходими продукти за 6 порции:
3 зелени големи ябълки
6 сливи
400 мл бяло вино мускат
1 ванилия
1 пръчка канела
50 гр кафява захар
2 с. л. филирани бадеми
за сервиране
100 мл изцедено кисело мляко или маскарпоне
украсете със стръкче мента
Начин на приготвяне:
Разполовете ябълките, без да ги белите, издълбайте семките с лъжица. Наредете ги в тава, налейте виното. Разполовете сливите, почистете от костилките и сложете и тях в тавата. Добавете ванилията и канелата. Поръсете отгоре с кафявата захар. Печете в предварително загрята на 200 С фурна за 30 мин.
Преди да са напълно готови, ги поръсете с филираните бадеми и печете още 5 мин.
Смесете киселото мляко с малко сок от печенето. Сервирайте с ябълките.
Източник: vremezagotvene.bg