Предлагаме ви една италианска рецепта, която е идеална за по-студените месеци.
Необходими продукти за супата с наденица:
500 г наденица
1 глава лук, нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, наситнени
1/2 чаена лъжичка смлян копър (по желание)
1/2 чаена лъжичка люспи от червен пипер (по избор)
4 чаши пилешки бульон
1 консерва домати, нарязани на кубчета
220 г паста по избор (най-добре изберете по-дребна)
1/2 чаша пармезан, настърган
120 г крема сирене
1/2 чаша готварска сметана
сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица магданоз, нарязан (по желание)
Вижте още: Рецептата за супа от карфиол на Кортни Кокс, която побърка мрежата (ВИДЕО)
Начин на приготвяне:
Нарежете наденицата на парчета и гответе с лука в голяма тенджера, докато се запържат.
Добавете чесъна, копъра и люспите от червен пипер, разбъркайте и гответе още около 2 минути.
Прибавете бульона, доматите, пастата, оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри, докато пастата се свари, ал-денте, около 6-8 минути.
Сложете пармезана, крема сиренето и сметаната и оставете сирената да се разтопят в супата за около 3-5 минути. Овкусете с черен пипер и сол на вкус.