Искате ли да проявите креативност с остатъците си от храна? Зеленчуците се развалят в хладилника ви? Една от най-простите и вкусни рецепти е тази фритата, която може да приготвите с неща, които имате в хладилника си.
Необходими продукти за фрита:
8 големи яйца
3/4 c.л. настъргана моцарела
1/3 c.л. готварска сметана
сол
прясно смлян черен пипер
щипка червен пипер на люспи
2 с.л. екстра върджин зехтин
1 шалот, нарязан на ситно
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
8 гъби, нарязани
3 cтръка бейби спанак
1/2 c. рикота
Вижте още: Не сте яли по-вкусна крем супа от карфиол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200°. В средна купа разбийте яйцата, моцарелата и сметаната; подправете със сол, черен и червен пипер.
В голям огнеупорен тиган на среден огън загрейте зехтина. Добавете шалот и чесън и гответе, като разбърквате от време на време, докато шалотът стане полупрозрачен, около 5 минути. Добавете гъбите и гответе, като разбърквате от време на време, докато омекнат, още около 5 минути. Добавете спанак и гответе, като разбърквате често, около 2 минути; подправете със сол и черен пипер.
Изсипете яйчената смес в тава върху зеленчуците.
Печете фритата, докато яйцата се стегнат и краищата станат златистокафяви, около 12 минути.