Ако харесвате традиционните напукани сладки и торта червено кадифе, тази рецепта е идеална за вас, тъй като ги съчетава и двете. Още повече, че са подходящи за празничната коледна трапеза.
Необходими продукти за напуканите сладки червено кадифе:
1/2 чаша масло, меко
3/4 чаша кафява захар
1/2 чаша бяла захар
2 яйца, на стайна температура
2 супени лъжици ванилов екстракт
1/2 чаена лъжичка професионална червена хранителна боя
2 чаши брашно
1/3 чаша какао на прах
1 1/2 чаени лъжички бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаша кристална захар
1/2 чаша пудра захар
Bижте още: Забравете за купешките! Направете си тези датски маслени сладки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с хартия за печене.
Разбийте заедно маслото, кафявата захар и бялата захар в голяма купа, докато стане пухкаво. Прибавете яйцата едно по едно, като разбивате между всяко добавяне. Сложете ванилията, червената боя и разбъркайте добре.
В отделна купа смесете пресятото брашно, какаото на прах, бакпулвера и солта. Добавете сухите съставки към мокрите и разбийте заедно, докато се комбинират.
Напълнете една купа с кристална захар и една купа с пудра захар. Използвайте супена лъжица, за да оформите бисквитка. Оваляйте топчетата първо в кристалната захар, а след това в пудрата захар, трябва да се покрият напълно. Поставете върху подготвената тава. Печете 10 минути или докато бисквитките се надуят и напукат, но все още са малко лепкави в центъра.
Вижте още: Пухкавите курабийки на баба