Това телешко руло от бутер тесто всъщност е доста лесно за приготвяне. Идеално за вечеря в средата на седмицата, празници или всякакви поводи.
Необходими продукти за рулото от бутер тесто:
1 лист бутер тесто
2-3 супени лъжици зехтин
1 лук, нарязан
3 чесъна, смлян
500 г телешка кайма
2 супени лъжици доматено пюре
сол на вкус
черен пипер на вкус
1-2 чаени лъжички червен пипер
1-2 чаени лъжички кимион
1 чаена лъжичка риган
2 супени лъжици магданоз
жълтък за намазване
сусам за поръсване
Вижте още: Бърза рецепта: Вегетарианска пица с бутер тесто
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190C. Подгответе тава, застлана с хартия за печене и оставете настрана.
В тиган загрейте зехтина, добавете наситнения лук и го задушете до златисто. Добавете чесън и гответе за 1-2 минути. Добавете телешка кайма и гответе, като я разчупите, докато спре да порозовява.
Добавете доматеното пюре, сол, черен пипер, червен пипер, кимион, риган и разбъркайте добре. Изключете котлона, добавете нарязан магданоз и разбъркайте. Оставете настрана да изстине.
Отворете листа бутер тесто, разстелете месната смес в центъра и навийте на руло. Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам.
Печете 35-40 минути, или до златисто кафяво.
Оставете да се охлади за 10 минути преди сервиране.