Хрупкави тиквички, изчезват за секунди


Хрупкави тиквички, изчезват за секунди
Снимка: стоп кадър

Тиквичките вече не са само гарнитура! Тази рецепта доказва това. Освен това се приготвя за по-малко от 30 минути, което я прави спасител в натоварените делнични вечери.

Необходими продукти за хрупкавите тиквички:

2 тиквички (средна големина)

2 яйца

3 супени лъжици брашно

растително масло (или рапично масло) за пържене

150 грама кисело мляко 

2 супени лъжици сладък чили сос

1 супена лъжица лимонов сок

сол

черен пипер

червен пипер

сух чесън на прах

копър (пресен или изсушен)

Вижте още: Топ рецепта - тиквички плакия

Начин на приготвяне:

Настържете тиквичките с едрите отвори на ренде. Настърганите тиквички се поставят в гевгир и се поръсват със сол. Оставете да престоят 10 минути. Тази стъпка помага за извличане на излишната вода, което гарантира, че вашите пържени тиквички ще са хрупкави. 

След 10 минути използвайте ръцете си или чиста кухненска кърпа, за да изстискате възможно най-много течност от тиквичките. Прехвърлете изцедените тиквички в купа. Добавете яйцата, брашното, черния пипер, червения пипер и сух чесън на прах. Разбъркайте добре, докато всичко се смеси равномерно.

Загрейте достатъчно растително масло в голям тиган на среден огън.. Загребвайте части от сместа с тиквички с лъжица и леко ги сплескайте. Запържете за 3-4 минути от всяка страна или докато станат златисто кафяви и хрупкави. Прехвърлете ги в чиния, покрита с хартиени кърпи, за да се отцеди излишната мазнина.

Докато тиквичките се пържат, пригответе соса за потапяне в малка купа. Комбинирайте кисело мляко, сладък чили сос, лимонов сок и копър.

Вижте още: Жестоки мариновани тиквички в буркан

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама