Хрупкави пилешки филенца със сос от горчица


Хрупкави пилешки филенца със сос от горчица

Необходими продукти:

За филенцата:

1 супена лъжица дижонска горчица

2 супени лъжици лека майонеза

1/4 чаена лъжичка чесън на прах

500 гр пилешко бяло месо (най-добре да използвате бонфиле)

1 1/2 чаени лъжички масло

1/2 чаша галета

1/4 чаена чаша орехи

2 супени лъжици прясно настърган пармезан

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

За соса от горчица:

3 супени лъжици лека майонеза

2 супени лъжици зърнеста горчица

2 супени лъжици мед

1 супена лъжица дижонска горчица

1 чаена лъжичка пресен лимонов сок

сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Смесете горчицата, майонезата и чесъна на прах в плитка чиния. Овъргаляйте добре пилешките късчета и оставете настрана. Сипете малко олио в тигана и запържете до златисто галетата. Поставете орехите на хартия за печене и запечете за 2-3 минути. Оставете да изстинат и ги нарежете на дребно, след което ги добавете към галетата, пармезана, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. Поставете хартия за печене в тава, овъргаляйте пилешките филенца в сместа и ги напръскайте леко със зехтин. Печете за около 20 минути или до готовност.

Докато пилешките филенца се пекат, направете соса. Просто смесете всички съставки заедно и сипете в подходящи купички.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама