Необходими продукти:
За филенцата:
1 супена лъжица дижонска горчица
2 супени лъжици лека майонеза
1/4 чаена лъжичка чесън на прах
500 гр пилешко бяло месо (най-добре да използвате бонфиле)
1 1/2 чаени лъжички масло
1/2 чаша галета
1/4 чаена чаша орехи
2 супени лъжици прясно настърган пармезан
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
За соса от горчица:
3 супени лъжици лека майонеза
2 супени лъжици зърнеста горчица
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица дижонска горчица
1 чаена лъжичка пресен лимонов сок
сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Смесете горчицата, майонезата и чесъна на прах в плитка чиния. Овъргаляйте добре пилешките късчета и оставете настрана. Сипете малко олио в тигана и запържете до златисто галетата. Поставете орехите на хартия за печене и запечете за 2-3 минути. Оставете да изстинат и ги нарежете на дребно, след което ги добавете към галетата, пармезана, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. Поставете хартия за печене в тава, овъргаляйте пилешките филенца в сместа и ги напръскайте леко със зехтин. Печете за около 20 минути или до готовност.
Докато пилешките филенца се пекат, направете соса. Просто смесете всички съставки заедно и сипете в подходящи купички.