Хрупкави и сочни панирани кашкавалени пръчици


Хрупкави и сочни панирани кашкавалени пръчици
Снимка: iStock/Guliver

Тези панирани кашкавалени пръчици са перфектното мезе, с което може да зарадвате гостите си. Те са толкова вкусни, че една чиния от тях няма да ви стигне. А най-добрата новина е, че се правят със стар твърд кашкавал, така че вместо да го изхвърляте, можете да го превърнете в този кулинарен шедьовър. 

Необходими продукти за панирани кашкавалени пръчици:

500 г кашкавал

2 яйца

100 г галета за овалване

1 щипка червен пипер

1 щипка черен пипер

1 щипка чубрица

4 с.л. майонеза

4 с.л. кисело мляко

1/2 ч.л. смлени орехи

1 скилидка чесън

пресен или сух копър

1/2 краставица

сол - на вкус

олио - за намазване

Вижте още: Чудно мезе: Пържени панирани маслини

Начин на приготвяне:

Кашкавалът се нарязва на тънки и дълги пръчици. Желателно е да е по-стар и корав, а ако не разполагате с такъв, можете да приберете пръчиците във фризера, за да стегнат.

Пръчиците се потапят първо в сместа от разбитите на пяна две яйца, червения пипер, черния пипер и чубрицата, след това в галетата, пак в яйчената смес, отново в галетата и се нареждат в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Запичат се около десетина минути на средна решетка и включен вентилатор в предварително много добре загрята фурна на 220 градуса, а след като са готови, се изваждат веднага върху домакинска хартия, за да останат хрупкави.

За сосчето киселото мляко се разбива с майонезата, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи, сух копър и сол на вкус. Добавя се обелената и настъргана на ситно ренде краставица и се разбърква хубаво.

Към всяка порция паниран кашкавал се сервира в купичка или чашка и от млечния сос.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама