Днес ви представяме една лесна и вкусна рецепта за страхотна закуска, с която да изненадате семейството си.
Необходими продукти за пирожките:
1 кг брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
400 г кисело мляко
1 с.л. сол
4 с.л. олио
сирене - колкото поеме
Вижте още: Здравословни аспержи с пармезан
Начин на приготвяне:
Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се сипват яйцата, киселото мляко, в което е сложена и разбита содата, олиото и солта.
Всичко се разбива, като се сипва и половин чаша вода. Добре се омесва на меко тесто.
Поръсва се с брашно и се слага в стъклена купа за около половин час, завита с плик на топло.
През това време се натрошава сиренето и се приготвя дълбок тиган за пържене. Като мине 30 минути, тестото се вади от купата, дели се на 4 и се разточва с точилка. В единия край се слага сиренето и се завиват.
Като се завият, се режат на около 15-20 см. и в краищата хубаво се затварят, за да не излиза сиренето. Редят се в набрашнена тава, за да не залепват. Така се навиват и останалите 3 топчета. След това пирожките се пържат в добре загрято олио.