Хрупкави и меки пирожки със сирене от тефтера на баба


Хрупкави и меки пирожки със сирене от тефтера на баба
Снимка: iStock

Днес ви представяме една лесна и вкусна рецепта за страхотна закуска, с която да изненадате семейството си.

Необходими продукти за пирожките: 

1 кг брашно

1/2 ч.л. сода бикарбонат

2 яйца

400 г кисело мляко

1 с.л. сол

4 с.л. олио

сирене - колкото поеме

Вижте още: Здравословни аспержи с пармезан

Начин на приготвяне:

Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се сипват яйцата, киселото мляко, в което е сложена и разбита содата, олиото и солта.

Всичко се разбива, като се сипва и половин чаша вода. Добре се омесва на меко тесто.

Поръсва се с брашно и се слага в стъклена купа за около половин час, завита с плик на топло.

През това време се натрошава сиренето и се приготвя дълбок тиган за пържене. Като мине 30 минути, тестото се вади от купата, дели се на 4 и се разточва с точилка. В единия край се слага сиренето и се завиват.

Като се завият, се режат на около 15-20 см. и в краищата хубаво се затварят, за да не излиза сиренето. Редят се в набрашнена тава, за да не залепват. Така се навиват и останалите 3 топчета. След това пирожките се пържат в добре загрято олио.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама