Хрупкави бутерки с яйца и бекон


Хрупкави бутерки с яйца и бекон
Снимка: iStock

Тези бутерки с бекон и яйца са изключително хрупкави и са подходящи за гости. 

Необходими продукти за бутерките с яйца и бекон:

2 чаени лъжички олио

5 парченца бекон

1 средно голяма глава лук

1 лист бутер тесто 

5 малки яйца

морска сол и черен пипер на вкус

пресен магданоз за гарнитура, по желание

Вижте още: Хрупкаво руло от бутер тесто с плънка от кайма

Начин на приготвяне:

Ако времето позволява, размразете тестото в хладилника. Това обаче невинаги е подходящо, така че можете да го размразите на кухненската маса, ако е необходимо. Просто се уверете, че тестото остава охладено. Върнете го в хладилника, ако тестото се размрази, преди да сте готови да добавите топинга.

Загрейте фурната си до 200 градуса C.

Лукът се нарязва на ситно, беконът също.

Загрейте тиган и добавете олио в тигана. След като се загрее, добавете нарязания бекон и лука. Пържете до златисто кафяво - това обикновено отнема около 10-15 минути. Разбърквайте редовно, за да сте сигурни, че сместа не залепва.

Оставете сместа настрана да се охлади.

Постелете тава с хартия за печене.

Нарежете бутер тестото на квадрати, които са приблизително 12,5 cm.

Разпределете сместа от бекон и лук върху корите от тестото. Направете кладенче в центъра на тестото, като внимавате да оставите малка граница около ръба.

Прегънете страните, натиснете здраво, за да закрепите ръбовете. Намажете с малко яйце. Добавете яйце в центъра на тестото, в кладенчето.

Пече се на 200 градуса за 10 минути, или до златисто кафяво.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама