Тези бутерки с бекон и яйца са изключително хрупкави и са подходящи за гости.
Необходими продукти за бутерките с яйца и бекон:
2 чаени лъжички олио
5 парченца бекон
1 средно голяма глава лук
1 лист бутер тесто
5 малки яйца
морска сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз за гарнитура, по желание
Вижте още: Хрупкаво руло от бутер тесто с плънка от кайма
Начин на приготвяне:
Ако времето позволява, размразете тестото в хладилника. Това обаче невинаги е подходящо, така че можете да го размразите на кухненската маса, ако е необходимо. Просто се уверете, че тестото остава охладено. Върнете го в хладилника, ако тестото се размрази, преди да сте готови да добавите топинга.
Загрейте фурната си до 200 градуса C.
Лукът се нарязва на ситно, беконът също.
Загрейте тиган и добавете олио в тигана. След като се загрее, добавете нарязания бекон и лука. Пържете до златисто кафяво - това обикновено отнема около 10-15 минути. Разбърквайте редовно, за да сте сигурни, че сместа не залепва.
Оставете сместа настрана да се охлади.
Постелете тава с хартия за печене.
Нарежете бутер тестото на квадрати, които са приблизително 12,5 cm.
Разпределете сместа от бекон и лук върху корите от тестото. Направете кладенче в центъра на тестото, като внимавате да оставите малка граница около ръба.
Прегънете страните, натиснете здраво, за да закрепите ръбовете. Намажете с малко яйце. Добавете яйце в центъра на тестото, в кладенчето.
Пече се на 200 градуса за 10 минути, или до златисто кафяво.