Необходими продукти за тестото:
500 гр. брашно
300 мл. топла вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет /може и лимонов сок/
НЕ СТЕ ЯЛИ ТОЛКОВА ВКУСЕН ЯБЪЛКОВ ПАЙ
Начин на приготвяне:
Първо слагате маята в купата с водата и захарта, отгоре поръсвате с малко брашно. Изчаквате 10 минути докато се активира маята. След това в по-голяма купа слагате половината от брашното, оцета и солта, изсипвате активираната мая и започвате с дървена лъжица да бъркате тестото. Постепенно добавяте и другото брашно. След като хубаво сте объркала оставяте тестото да втаса за около час. Изваждате го на плота, който е поръсен с брашно, оформяте на хлебче, правите прорези с нож и поръсвате отгоре с брашно. Печете в тавичка покрита с хартия за печене до готовност.
Да ви е сладко!