Представяме ви версия на класическото тирамису, но без яйца, за да може да се насладите безопасно на десерта в летните жеги.
Необходими продукти за тирамису БЕЗ яйца:
200 г бишкоти
250 мл сметана
250 г маскарпоне
100 г захар
какао - за поръсване
2 с.л. кафе
малини
Вижте още: Топ десертът на лятото: Ягоди с маскарпоне
Начин на приготвяне:
Приготвяме си кафето, охлаждаме го.
Сметаната разбиваме със захарта, добавяме маскарпонето и разбиваме отново до получаване на гладък крем.
Потапяме бишкотите в кафето и подреждаме един ред в тавата, слагаме част от крема, поръсваме с няколко малини. Редуваме продуктите, като завършим с крем.
Поставяме тирамисуто в хладилник за поне 2 часа, за да стегне. След това изваждаме и поръсваме обилно с какао.