Всяка домакиня иска да приготви перфектната пържената риба, която има златиста коричка и се топи в устата. Освен това перфектно изпържената риба не се разпада в тигана.
За целта просто трябва да спазвате някои тънкости. Размразяването на рибата е една от тях.
Накисване на рибата преди пържене
Ако рибата е замразена, тя се накисва в купа със студена подсолена вода, като преди това се увива в хранителен филм.
За да е перфектно изпържена и да не се разпадне в тигана, важно е да я накиснете в правилния разтвор. За целта я сложете първо в гореща вода, а след това в студена. Оставете рибата да престои 5 минути във всеки разтвор.
Бабина леща: Оригинална рецепта
Не забравяйте преди пържене да я накиснете за 10 минути в прясно мляко. Следва овалване в брашно.
Също така е важно солта да се добави в правилния момент - това трябва да се случи 5-10 минути преди да извадите рибата от тигана.