Хитрите домакини винаги накисват рибата в това, преди да я изпържат и тя става невероятно вкусна


Хитрите домакини винаги накисват рибата в това, преди да я изпържат и тя става невероятно вкусна
Снимка: iStock

Всяка домакиня иска да приготви перфектната пържената риба, която има златиста коричка и се топи в устата. Освен това перфектно изпържената риба не се разпада в тигана.

За целта просто трябва да спазвате някои тънкости. Размразяването на рибата е една от тях.

Накисване на рибата преди пържене

Ако рибата е замразена, тя се накисва в купа със студена подсолена вода, като преди това се увива в хранителен филм.

За да е перфектно изпържена и да не се разпадне в тигана, важно е да я накиснете в правилния разтвор. За целта я сложете първо в гореща вода, а след това в студена. Оставете рибата да престои 5 минути във всеки разтвор.

Бабина леща: Оригинална рецепта

Не забравяйте преди пържене да я накиснете за 10 минути в прясно мляко. Следва овалване в брашно.

Също така е важно солта да се добави в правилния момент - това трябва да се случи 5-10 минути преди да извадите рибата от тигана.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама