След голямото угощение по време на коледните празници, организмът ни има нужда от почивка. Тази рецепта за риба е перфектният вариант за вкусно и здравословно ядене.
Необходими продукти хек с картофи, тиквички и чери домати:
1 кг по-малки картофи
сол
1 връзка пресен лук
2 моркова
150 г чери домати
2 по-малки тиквички
3 супени лъжици зехтин
300 г хек
черен пипер - на вкус
1 с.л. мащерка
1/2 връзка ситно нарязан босилек
Вижте още: Много вкусна вегетарианска лазаня
Начин на приготвяне:
Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода за около 20 минути. Отцедете водата и ги покрийте и оставете да престоят малко. След това ги обелете. Почистете пресния лук, измийте го и го нарежете на ситно. Измийте и обелете морковите, след което ги нарежете по дължина на четвъртинки, а след това на пръчици. Измийте доматите и ги нарежете на две. Измийте тиквичките и ги нарежете на колелца. Морковите се бланшират във вряща вода с няколко капки зехтин за около 3 минути, след което се пускат в студена вода и се отцеждат. Измийте рибата и я нарежете на кубчета. Овкусете със сол и разбъркайте.
В тиган се загрява една супена лъжица олио и в него се запържва рибата. Извадете я и я оставете настрана. В тигана се налива останалото олио и в него се запържват картофите за около 8 минути. Добавете лука, морковите и тиквичките и запържете още 3 минути. Добавете рибата, доматите и билките. Подправете всичко на вкус.