За любителите на сьомга, които разполагат и с еър фрайър - тази рецепта е за вас.
Необходими продукти за хапките от сьомга:
740 грама филета от сьомга, отстранени от кожата, нарязани на парчета с размер на хапка
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжичка чесън на прах
1 чаена лъжичка лук на прах
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
за азиатския сос:
½ чаша майонеза
¼ чаша тайландски сладък чили сос
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица сок от лайм
Вижте още: 3 маринати, с които сьомгата става божествена
Начин на приготвяне:
В малка купа разбийте заедно майонезата, тайландския сладък чили сос, меда и сока от лайм, докато се смесят добре. Оставете настрана.
В голяма купа смесете хапките сьомга, зехтина, чесъна на прах, лука на прах, пушения червен пипер, солта и черния пипер. Бъркайте, докато хапките сьомга се покрият равномерно с подправките.
Загрейте предварително своя еър фрайър до 200°C за около 3 минути.
Поставете хапките сьомга в кошницата на един ред, като се уверите, че не са претъпкани. Може да се наложи да ги приготвите на партиди. Запържете хапките сьомга на въздух за 8-10 минути.
Прехвърлете хапките сьомга в чиния за сервиране и ги полейте със соса. Сервирайте останалия сос отстрани за потапяне.