Хапки от сьомга по азиатски в еър фрайър


Хапки от сьомга по азиатски в еър фрайър
Снимка: iStock

За любителите на сьомга, които разполагат и с еър фрайър - тази рецепта е за вас.

Необходими продукти за хапките от сьомга:

740 грама филета от сьомга, отстранени от кожата, нарязани на парчета с размер на хапка

1 супена лъжица зехтин

1 чаена лъжичка чесън на прах

1 чаена лъжичка лук на прах

1 чаена лъжичка пушен червен пипер

½ чаена лъжичка сол

½ чаена лъжичка черен пипер

за азиатския сос:

½ чаша майонеза

¼ чаша тайландски сладък чили сос

1 супена лъжица мед

1 супена лъжица сок от лайм

Вижте още: 3 маринати, с които сьомгата става божествена

Начин на приготвяне:

В малка купа разбийте заедно майонезата, тайландския сладък чили сос, меда и сока от лайм, докато се смесят добре. Оставете настрана.

В голяма купа смесете хапките сьомга, зехтина, чесъна на прах, лука на прах, пушения червен пипер, солта и черния пипер. Бъркайте, докато хапките сьомга се покрият равномерно с подправките.

Загрейте предварително своя еър фрайър до 200°C за около 3 минути.

Поставете хапките сьомга в кошницата на един ред, като се уверите, че не са претъпкани. Може да се наложи да ги приготвите на партиди. Запържете хапките сьомга на въздух за 8-10 минути.

Прехвърлете хапките сьомга в чиния за сервиране и ги полейте със соса. Сервирайте останалия сос отстрани за потапяне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама