Ако обичате и гъби, и кафе, тази интересна рецепта е за вас.
Необходими продукти:
1 чаша прясно кафе
40 грама маргарин
2 супени лъжици смляна канела
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1/4 чаша захар
200 грама гъби
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите и ги нарежете.
Пригответе си чаша кафе (по избор).
В тиган или тенджера разтопете маргарина, добавете кафето и захарта и разбъркайте много добре до пълно смесване.
Добавете пипера и канелата.
В друг съд задушете гъбите с щипка сол и малко зехтин (или със супена лъжица маргарин) за 10 минути.
Добавете кафе соса и задушете всичко на среден огън за 5 минути.
Сервирайте като гореща гарнитура или използвайте за заливка.
За да сте винаги сигурни, че рецептите ще ви се получат така, както очаквате, имате нужда от надеждни уреди. ТУК може да разгледате богатото разнообразие от качествени фурни на немската компания Teka. С тях ще бъдете кулинарен корифей!