Дори опитните домакини допускат грешки при приготвянето на каймата, които правят кюфтетата сухи и безвкусни. Със сигурност всяка домакиня иска да експериментира, но в случая има правила, които никога не бива да се нарушават.
1. Използване на готова кайма
Използването на готова кайма определено пести време. Но често крайният резултат предизвиква разочарование. Проблемът в случая е, че вероятно не са използвани компоненти с най-високо качество.
2. Използване само на телешка кайма
Мнозина вярват, че говеждото е много по-здравословно от свинското и поради тази причина използват само телешко месо за приготвяне на кайма. Но това определено не е добра идея.
Кюфтетата ще се окажат сухи и безвкусни. Задължително е да използвате поне два вида месо при приготвянето на кюфтета, като едното от тях трябва да е мазно.
Вижте още: Уникално добра рецепта за пържени кюфтета
3. Използване на пресен хляб
Не напразно във всички рецепти за приготвяне на кюфтета се отбелязва, че хлябът трябва да е от предния ден. Мекият хляб не е в състояние да придаде на кюфтетата желаната сочност. Но още по-добре да го замените с грис.