Греяно вино по рецепта на Джейми Оливър


Греяно вино по рецепта на Джейми Оливър
Снимка: iStock

Необходими продукти:

200 гр захар

6 броя карамфил

3 броя звезден анасон

1 пръчка канела

2 дафинови листа

2 портокала

1 лимон

2 х 750 мл бутилки червено вино

100 мл ликьор от касис (Сrème de cassis)

1 цяло индийско орехче, за настъргване

КРЕХКИ ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ НА ФУРНА

Начин на приготвяне:

Поставете захарта и всички подправки (с изключение на индийското орехче) в голяма тенджера. Добавете дафиновите листа и използвайте белачка за картофи, за да обелите кората на лимона и портокалите. Добавете и тях в тенджерата. Срежете портокалите на две и изцедете сока. Добавете сока и вино, колкото да покрие всички съставки в тенджерата. Поставете тенджерата на умерен огън и оставете да заври, след това намалете огъня и оставете да къкри 5 минути, докато захарта се разтвори. Добавете останалото вино и ликьора, след това загрейте за 10 минути, като внимавате виното да не заври.

Сервирайте горещо с прясно настъргано индийско орехче отгоре.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама