Необходими продукти:
200 гр захар
6 броя карамфил
3 броя звезден анасон
1 пръчка канела
2 дафинови листа
2 портокала
1 лимон
2 х 750 мл бутилки червено вино
100 мл ликьор от касис (Сrème de cassis)
1 цяло индийско орехче, за настъргване
КРЕХКИ ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ НА ФУРНА
Начин на приготвяне:
Поставете захарта и всички подправки (с изключение на индийското орехче) в голяма тенджера. Добавете дафиновите листа и използвайте белачка за картофи, за да обелите кората на лимона и портокалите. Добавете и тях в тенджерата. Срежете портокалите на две и изцедете сока. Добавете сока и вино, колкото да покрие всички съставки в тенджерата. Поставете тенджерата на умерен огън и оставете да заври, след това намалете огъня и оставете да къкри 5 минути, докато захарта се разтвори. Добавете останалото вино и ликьора, след това загрейте за 10 минути, като внимавате виното да не заври.
Сервирайте горещо с прясно настъргано индийско орехче отгоре.