Голяма вкусотия: Пържен черен дроб с гъби


Голяма вкусотия: Пържен черен дроб с гъби
Снимка: iStock

Ето една рецепта за супер вкусен черен дроб с гъби.

Необходими продукти за пържения черен дроб:

750  черен дроб

2 кафени чашки олио

25 г краве масло

2 кафени чашки брашно

1 супена лъжица препечено брашно

250 г пресни гъби (или 1 чаена чаша стерилизирани)

2 супени лъжици вино

1/2 връзка копър

сол и черен пипер на вкус

Вижте още: Неподозирани здравословни ползи от консумацията на телешки дробчета

Начин на приготвяне:

Почистеният от ципи и кръвоносни съдове дроб се нарязва на порционни парчета, които се поръсват с черен пипер и сок, потапят се в брашното (суровото) и се изпържват в олиото.

Гъбите се почистват и измиват, нарязват се на ивички и се задушават до омекване в кравето масло, като се добавят малко гореща вода и виното. Разбъркват се с препеченото брашно и дребно нарязания копър, подправят се на вкус със сол и черен пипер, отстраняват се от огъня.

Изпърженият дроб се разпределя на порции, върху които се поставят задушените гъби.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама