Ето една рецепта за супер вкусен черен дроб с гъби.
Необходими продукти за пържения черен дроб:
750 черен дроб
2 кафени чашки олио
25 г краве масло
2 кафени чашки брашно
1 супена лъжица препечено брашно
250 г пресни гъби (или 1 чаена чаша стерилизирани)
2 супени лъжици вино
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
Вижте още: Неподозирани здравословни ползи от консумацията на телешки дробчета
Начин на приготвяне:
Почистеният от ципи и кръвоносни съдове дроб се нарязва на порционни парчета, които се поръсват с черен пипер и сок, потапят се в брашното (суровото) и се изпържват в олиото.
Гъбите се почистват и измиват, нарязват се на ивички и се задушават до омекване в кравето масло, като се добавят малко гореща вода и виното. Разбъркват се с препеченото брашно и дребно нарязания копър, подправят се на вкус със сол и черен пипер, отстраняват се от огъня.
Изпърженият дроб се разпределя на порции, върху които се поставят задушените гъби.