Гнезда от кайма със спанак и Моцарела


Гнезда от кайма със спанак и Моцарела

Каймата e замесeна класически като за кюфтета, но за още по-богат вкус гнездата са запълнени със задушен, бейби спанак с Моцарела, а за по-красив резултат в средата е чукнато пъдпъдъче яйце, тъй като е по-малко.

Необходими продукти:

800 г кайма смес

1 глава лук

3 скилидки чесън

2 филии хляб, потопени в мляко

връзка пресен магданоз

1 ч.л. червен пипер

2 яйца

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. чубрица

черен пипер

сол

20 мл зехтин

20 г масло

200 г бейби спанак

150 г Моцарела

черен пипер

сол

пъдпъдъчи яйца

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Изсипете каймата в купа. Смелете в блендер лука и чесъна и добавете напоените в прясно мляко филии хляб. Блендирайте и изсипете сместа в каймата. Нарежете на ситно магданоза. Чукнете две яйца и сложете останалите подправки. Омесете каймата, покрийте я с прозрачно, домакинско фолио и я приберете в хладилника, докато приготвите спанака.

Нарежете бейби спанака на ситно.

Загрейте в малко тиганче на котлона зехтина, заедно с маслото. Изсипете спанака и го сотирайте за минутка. Подправете с черен пипер и сол. Отстранете от котлона и добавете нарязана на кубчета Моцарела. Разбъркайте и оставете настрана.

Извадете каймата от хладилника. Покрийте тава с хартия за печене.

Ако имате метален ринг ще ви бъде от полза. Поставете ринга и го напълнете с кайма. Притиснете и оформете със супена лъжица. С помощта на чаша, с по-малък диаметър от ринга, натиснете посредата на кръга от кайма надолу, така че да хлътне посредата и да се оформи по-висок борд отстрани.

По същия начин оформете и останалите гнезда. Ако нямате ринг ги направете с ръце.

Печете гнездата около 20 минути, след това ги извадете и напълнете със спаначената плънка с Моцарела.

Оформете малка дупчица посредата и чукнете внимателно по едно пъдпъдъче яйце или ако предпочитате голямо, кокоше яйце.

Поръсете с малко черен пипер и сол и пъхнете отново тавата във фурната, докато сиренето се разтопи и яйцето стегне.

Поднесете топло.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама