Ако използвате социалните мрежи, няма как да не сте попадали на клипчета с така известния френски топъл шоколад. Инфлуенсърите не спират да го хвалят и да твърдят, че той е най-вкусният, който някога са опитвали. Ходенето чак до Франция за един топъл шоколад точно в момента едва ли е приоритет на повечето хора. Защо обаче да не пренесем френския коледен дух вкъщи? Днес ще ви покажем как да постигнете същия вкус и гъста консистежция у дома и при това за нула време, така че и малки, и големи да са доволни.
Вижте още: Учени: Полезен ли е шоколадът за нашето здраве?
Горещ шоколад по френска рецепта
Необходими продукти:
- 300 гр шоколад (70% какао)
- 350 мл мляко
- 200 гр сладкарска сметана
- 3-4 чаени лъжички пудра захар
Приготвяне:
Смесете млякото, сладкарскара сметана, като можете да я заместите и такава за кафе и захарта в малка тенджера или касерола, която се поставя на котлона. Оставя се така за около 2 минути на среден огън. След това към течните съставки се прибавя шоколада и така сместа се бърка, докато той не се разтопи напълно.
Оставя се на котлона за още 1-2 минути, за да се сгъсти и топлият шоколад е готов да консумация. Можете да изчакате малко да изтине, за да стане още по-гъст. Сервира с бита сметана отгоре. Бон апети!