Ако сте сред любителите на шкембе чорбата, задължително трябва да пробвате и този вариант!
Необходими продукти:
500 гр воденички
600 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
червен пипер, сол и олио
Начин на приготвяне:
Сварете добре воденичките в тенджера под налягане или в обикновена.
Нарежете ги на ситно, прецедете бульона. В тенджера загрейте олио. Запържете брашното, сложете червен пипер и почти веднага, за да не прегори пипера, налейте бульона. Сложете воденичките и, ако е нужно долейте топла вода. Нека поври 10 минути. Сложете прясното мляко в купа и постепенно сипвайте от врящия бульон към него, докато изравните температурата. Изсипете в тенджерата.
Нека само заври и изключете котлона.
Може да сервирате като класическото шкембе с чесън, оцет и лют пипер.